Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ετοιμάζουν τον Καμίνη για αντίπαλο της Γεννηματά


Αντίπαλο για τη Φώφη Γεννηματά αναζητούν στελέχη της κεντροαριστεράς και στελέχη του Ποταμιού. Οι μέχρι τώρα συσχετισμοί στη μάχη για την επικράτηση στο χώρο, δείχνουν πως η κυρία Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επικρατήσει άνετα αν βρεθεί αντίπαλος από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.
Θεωρητικά ο πιο δυνατός αντίπαλος είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος πάντως δε δείχνει διάθεση συνεργασίας. Βλέποντας τον επικεφαλής του Ποταμιού να αρνείται μια ομάδα στελεχών ψάχνει αντίπαλο για την κυρία Φώφη Γεννηματά καθώς δεν επιθυμούν να παραδώσουν, όπως λένε, το χώρο στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Από τις ζυμώσεις που γίνονται έχει προκύψει και «παίζει» δυνατά το όνομα του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.
Ο κύριος Καμίνης δεν έχει κρύψει τις φιλοδοξίες του και ίσως η ηγεσία του χώρου της κεντροαριστεράς να αποτελεί τον επόμενο σταθμό του. Ο κύριος Καμίνης έχει κάνει αισθητή, πολιτικά, την παρουσία του όταν μαζί με το Γιάννη Μπουτάρη είχαν οργανώσει την ομάδα των 5 δημάρχων, προερχόμενοι όλοι από την κεντροαριστερά, αλλά και πέρυσι το καλοκαίρι όταν επιχειρήθηκε να ηγηθεί του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.
Ο κύριος Καμίνης έχει όλες τις περγαμηνές, καθώς το επιστημονικό του έργο, η παρουσία του ως καθηγητής, η θητεία του στο Συνήγορο του Πολίτη, αλλά και οι δύο θητείες στο Δήμο μαζί με τις διεθνείς επαφές του, εξασφαλίζουν μια κοσμοπολίτικη και ανοιχτή υποψηφιότητα. Εκεί επενδύουν όσοι υποστηρίζουν την υποψηφιότητα Καμίνη, επισημαίνοντας και την εξαιρετική σχέση που έχει ο Δήμαρχος με τον Κώστα Σημίτη. Όλα αυτά τα προσόντα όμως δεν σημαίνει πως αυτομάτως θα καταφέρει να αντιμετωπίσει την κυρία Φώφη Γεννηματά η οποία έχει το μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ και κυρίως είναι πιο κοντά στους πολίτες καθώς είναι ένα πρόσωπο εξαιρετικά αγαπητό, κατι που φαίνεται και από τιςδημοσκοπήσεις.
Σε κάθε περίπτωση αν η «κόντρα» για την ηγεσία είναι τελικά ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και στον Γιώργο Καμίνη η δυναμική που θα δοθεί στο σχήμα μπορεί να συμβάλει στην αναδιοργάνωση της προοδευτικής παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: