Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οι 14 ωραιότερες κατοικίες που μπορείς να επισκεφτείς σε όλο τον κόσμο




Οι 14 ωραιότερες κατοικίες που μπορείς να επισκεφτείς σε όλο τον κόσμο Τα νούφαρα στο σπίτι του Μονέ, η πισίνα σε σχήμα πιάνου του Σινάτρα, ο κήπος του Υβ Σαιντ Λοράν στο Μαρακές... 

Ανάκτορο Ταζ στην Ουνταϊπούρ, Ινδία 
Αυτό το ανάκτορο του 18ου αιώνα, τέως κατοικία του Μαχαράνα Τζάγκατ Σινγκ Β', αποτελείται από αυλές, διαδρόμους και περίπτερα διακοσμημένα με ημιπολύτιμους λίθους, επίχρυσα γύψινα διακοσμητικά και καθρέπτες, Πλέον είναι ξενοδοχείο πέντε αστέρων, ενώ οι φιλοξενούμενοι φθάνουν στο 16.200 τ.μ. τεχνητό νησί στην Λίμνη Πιτσόλα με ιδιωτικό σκάφος και οδηγούνται σε δωμάτια με τοιχογραφίες, μωσαϊκά, μεταξωτά μαξιλάρια και βιτρώ.


Chateau d'Usse στο Rigny-Ussé, Γαλλία 
Αρχικά ανεγέρθηκε ως φρούριο τον Μεσαίωνα, το κάστρο αυτό στην κοιλάδα του Λίγηρα έγινε διάσημη κατοικία τον 17ο αιώνα. Οικία του Δούκα του Μπλακά και της οικογένειας του, το Chateau d'Ussé ήταν η πηγή έμπνευσης του Σαρλ Περρώ για το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης, και στη συνέχεια του Γουωλτ Ντίσνεϋ. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το κομμάτι του κάστρου που είναι ανοικτό στο κοινό, και απέχει 90' από το Παρίσι με αυτοκίνητο ή μία ώρα με το τραίνο. 


Η λονδρέζικη οικία του 19ου αιώνα Leighton House 
Πλέον είναι μουσείο, αλλά στο παρελθόν ήταν το σπίτι του ζωγράφου της βικτωριανής εποχής Λόρδου Frederic Leighton. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα δωμάτια της οικίας είναι η Αραβική Αίθουσα (φωτογραφία), καλυμμένη με μωσαϊκά από πλακίδια που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, τα οποία είχε συλλέξει ο ίδιος ο Leighton στα ταξίδια του στην Δαμασκό. Η οικία είναι επισκέψιμη ήδη από το 1929.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: